Het ontwerp van de plattegrond

.

De plattegrond vormt de basis van een goed ontwerp. Het uitgangspunt is een plattegrond waarbij de ruimtes onderling in harmonie met elkaar staan, waar de aanwezige ruimtelijke kwaliteit benadrukt wordt - of indien nog niet aanwezig juist gecreëerd wordt. Ontwerpen worden in meerdere varianten gepresenteerd, om zo bewust en weloverwogen tot een definitief ontwerp te komen. Het dient immers als fundament voor de verdere uitwerking van het interieur.

 

Uitwerking van het interieur

.

De diverse interieurelementen worden gepresenteerd in 2D-tekeningen en 3D-impressies. Van keuken, garderobekasten, haard tot wastafelmeubel: het ontwerp wordt gevormd door de beoogde atmosfeer, passend bij de architectuur, maar ook door persoonlijke wensen van de opdrachtgever. Naast esthetische uitgangspunten spelen ergonomie en functionaliteit een grote rol, alles in nauw overleg tussen interieurarchitect en opdrachtgever.


 

Interieur in detail

.

Een palet van kleur en materialen wat consistent in het interieur is toegepast, grepen die in zowel keuken als garderobe terugkomen, tot de belijning van de voeg tussen vloer en wand in de badkamer: details doen er toe. Ze worden tijdens het ontwerpproces samen met de opdrachtgever onderzocht, uitgewerkt en tijdens de realisatie met de uitvoerende partij besproken. 


 

Lichtplan

.

Licht is vaak de sluitpost in de begroting. Maar het is zoveel meer dan enkele spots op een rij in het plafond. Licht is beleving, emotie, atmosfeer. Het lichtplan wordt optimaal ontworpen en waar nodig geïntegreerd in het interieur of maatwerk. Functioneel, in bijvoorbeeld keuken of kantoor, én architectonisch, in de woonkamer of ter accentuering van een monumentale hal. Naast het lichtplan maakt ook het schakel- en electraplan onderdeel uit van deze fase. 


 

Van ontwerp naar uitvoering

.

Wanneer het ontwerpproces is afgerond, is het plan uitgewerkt en gedocumenteerd voor onder meer de aanvraag van offertes bij mogelijke uitvoerende partijen. De diverse tekeningen en beschrijvingen vormen tijdens de uitvoering tevens de basis van een heldere en kwalitatieve realisatie: voor aannemer, elektriciën tot interieurbouwer.